Lezing ‘De bevrijding van Oss, een stripverhaal in foto’s van Leo van den Bergh’

Lezing ‘De bevrijding van Oss, een stripverhaal in foto’s van Leo van den Bergh’
Van Do 21 Sep 19:30 tot Do 21 Sep 21:30


Op donderdagavond 21 september geeft Joop Thuring om 19.30 uur een fotolezing over de bevrijding van Oss in september 1944, met gebruik van het fotomateriaal van de Osse fotograaf Leo van den Bergh. De organisatie is in handen van het Stadsarchief en De Werkende Mens, de historische kring voor Oss en omgeving.

Marketgarden
Oss wordt op dinsdag 19 september 1944 bevrijd, doordat een eenheid van de Guards-divisie zich losmaakt uit een colonne die onderweg is naar Nijmegen en Arnhem. Dit is onderdeel van de operatie Marketgarden. Deze kleine Britse eenheid bestaat uit 2 tanks en 1 vrachtwagen. De Osse fotograaf Leo van den Bergh heeft hier een schitterende serie foto’s van gemaakt, in Oss en brede omgeving. Joop Thuring heeft in de loop van de jaren grote kennis opgebouwd over de bevrijdingstijd en –strijd van Oss en omgeving in 1944 en 1945.

Bijzonderheden
Deelnemen is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur aan de balie van het Stadsarchief, via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via T 0412 842010.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen