Nieuwe tentoonstelling: de protestantse kerken in Oss

Nieuwe tentoonstelling: de protestantse kerken in Oss
Van Vr 07 Apr 11:00 tot Za 08 Jul 20:00


In het Stadsarchief Oss is een nieuwe tentoonstelling te zien: de protestantse kerken in Oss. Deze tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van het Lutherjaar. Op 31 oktober 2017 is het vijf eeuwen geleden dat Maarten Luther (1483-1546) volgens de overlevering zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk in het Duitse Wittenberg.

Protestantse Kerken
Het aantal protestanten is in Oss en de omliggende gemeenten nooit groot geweest, zeker altijd minder dan het aantal katholieken. Maar in de zeventiende en achttiende eeuw, toen in deze streek de publieke uitoefening van het katholieke geloof verboden was, waren het wel de protestanten die de hogere functies binnen de gemeente en het gewest bekleedden. Eind jaren tachtig gingen de hervormde en gereformeerde kerkgemeenschappen van Oss samen. Tegenwoordig huist de protestantse gemeente van Oss in de Paaskerk.In de tentoonstelling is aandacht voor de verschillende (voormalige) protestantse kerken in de gemeente Oss.

Toegang is gratis tijdens de openingstijden van de bibliotheek en voor alle bezoekers is een gratis tentoonstellingsboekje beschikbaar.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen