Lezing ‘Opgegraven Strijd, archeologie van de oorlog' * GEANNULEERD*

 Lezing ‘Opgegraven Strijd, archeologie van de oorlog'  * GEANNULEERD*
Van Do 30 Maa 19:30 tot Do 30 Maa 21:30


Donderdag 30 maart vindt in Stadsarchief Oss de lezing plaats: ‘Opgegraven Strijd, archeologie van de oorlog’, door archeoloog drs. Evert van Ginkel.  * LEZING IS GEANNULEERD *

Leeggeschoten geweren, schedels met pijlgaten, verloren wapens uit allerlei tijden. Maar ook het scheergerei van een frontsoldaat, drankflessen, brieven en kleding, het is nu allemaal te zien op de bijzondere tentoonstelling ‘Opgegraven strijd’ in het Noordbrabants Museum. Deze bijzondere tentoonstelling – met voor het eerst alleen aandacht voor de archeologie van de oorlog – is samengesteld door archeoloog Evert van Ginkel. Hij komt over de vondsten en deze unieke tentoostelling vertellen. In de tentoonstelling liggen ook vondsten uit de gemeente Oss. Onder andere wapens en beenderen van Caesars veronderstelde slachting bij Maren-Kessel. En de motor van een Spitfire jachtvliegtuig dat in 1944 bij Keent neerstortte. Van Ginkel is dertig jaar geleden begonnen met schrijven over archeologie en geschiedenis voor zoveel mogelijk mensen. Hij maakt ook tentoonstellingen, voor het eerst in 1980 in Oss!

Deze lezing is een activiteit van de historische kring voor Oss, stichting De Werkende Mens, in samenwerking met Stadsarchief en bibliotheek Oss. Gratis entree maar wel graag aanmelden.

Aanmelden kan di/wo/do telefonisch tussen 11.00 en 17.00 uur via 0412-842010, in de bibliotheek en via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen