Fotokijkochtenden Leo van den Bergh

Fotokijkochtenden Leo van den Bergh
Van Vr 10 Maa 11:00 tot Vr 10 Maa 12:30


Vanaf 17 februari organiseert Stadsarchief Oss zes maal een fotokijkochtend met beeldmateriaal van de Osse fotograaf Leo van de Bergh uit de jaren dertig, veertig en vijftig. Deze bijeenkomsten vinden plaats van 11.00 tot 12.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden wordt aanbevolen.

Leo van den Bergh
Veel Ossenaren zullen bekend zijn met de foto’s van Leo van den Bergh (1912-2009). Niet alleen door zijn fotowinkel op de Heuvel, waar menige inwoner van de stad zijn pasfoto’s liet maken, maar vooral ook door de foto’s die hij maakte van de oorlogsjaren en de bevrijding; hij had zich kort voor de Tweede Wereldoorlog toegelegd op de fotografie.
Hoewel Leo van den Bergh in 1977 officieel met pensioen ging, was hij tot maart 2007, toen de zaak op de Heuvel sloot, bijna dagelijks in de winkel te vinden. Was hij niet in de winkel, dan maakte hij reizen om ook de wereld buiten Oss op de gevoelige plaat vast te leggen. Van deze fotoseries maakte hij afdrukken die in de zaak werden tentoongesteld. Leo van den Bergh wist niet alleen de actualiteit te vangen, maar had ook een scherp oog voor compositie en esthetiek.

Fotokijkochtenden
De informatie die Leo van den Bergh bij zijn negatieven en in zijn albums achterliet, is helaas zeer summier. Het Stadsarchief Oss organiseert daarom zes openbare fotokijkochtenden. Hierop wordt een selectie van de gedigitaliseerde grootbeeldnegatieven getoond die Leo van den Bergh in de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw heeft gemaakt. De achtergrondinformatie die tijdens deze bijeenkomsten wordt verzameld, zal gebruikt worden voor een nieuw fotoboek. Deze fotokijkochtenden vinden plaats op vrijdagochtend, van 11.00-12.30 uur, op de tweede verdieping van de Osse bibliotheek (Raadhuislaan 10). De data zijn: 17 en 24 februari, 3, 10, 17 en 24 maart.

Aanmelden
Deze bijeenkomsten zijn openbaar toegankelijk, maar we verzoeken geïnteresseerden zich wel aan te melden. Wilt u één of meerdere keren deelnemen aan deze fotokijkochtenden, laat dat ons dan uiterlijk woensdag 15 februari weten via tel. 0412-842010 of via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur even langs bij het Stadsarchief, Raadhuislaan 10.


Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen