Fototentoonstelling Stadsarchief Oss: Van Toen naar Nu

Fototentoonstelling Stadsarchief Oss: Van Toen naar Nu
Van Di 10 Jan 11:00 tot Zo 05 Maa 19:00

 

Van 10 januari tot en met 5 maart is in de publieksruimte van het Stadsarchief Oss de tentoonstelling ‘Van Toen naar Nu’ te zien. Deze kleinschalige fototentoonstelling laat een artistieke combinatie zien van oude foto’s uit de collectie van het archief en nieuwe foto’s van Oss, gemaakt door Frédèrique Niewöhner.

Frédèrique Niewöhner
Frédèrique Niewöhner (geboren 1995 te Berghem) is tweedejaars studente aan de Fotovakschool te Boxtel. Voor een studieopdracht raakte zij geïnspireerd door oude Osse foto's. Hiervoor zocht zij contact met het Stadsarchief. Deze historische foto’s wilde zij in de huidige tijd plaatsen. Zij heeft geprobeerd om vanuit precies hetzelfde standpunt deze foto's opnieuw te maken. De oude en nieuwe foto heeft zij in één beeld gecombineerd. Op deze manier heeft Frédèrique 18 unieke beelden van Oss gecreëerd, onder andere van het Walplein, de Molenstraat en de Heuvel. In deze tentoonstelling geeft zij een frisse en artistieke kijk op Oss en op de historische foto’s uit de collectie van het Stadsarchief.

Beeldcollectie Stadsarchief Oss
Een van de belangrijkste onderdelen van de collectie van het Stadsarchief Oss, is de beeldcollectie. In deze collectie zitten ruim 500.000 beelddragers; foto’s, dia’s, negatieven en ansichtkaarten. Hierop is onder andere van het Oss van vroeger te zien. Eind vorig jaar zijn op de collectiewebsite www.stadsarchiefoss.nl/collectie ruim 13.000 afbeeldingen online gezet, met onder meer werk van de Osse fotograaf Leo van den Bergh en persfotografen als Daan Scholte, Paul van der Werff en Ruud Rogier. Dit zijn onder andere straatbeelden, foto’s van de bevrijding, van burgemeesters en wethouders, verenigingen, sportwedstrijden en andere belangrijke gebeurtenissen. De beeldcollectie wordt stap voor stap gedigitaliseerd, beschreven en beschikbaar gesteld via internet.


Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen