Workshop kalligrafie voor kinderen bij Stadsarchief Oss

Workshop kalligrafie voor kinderen bij Stadsarchief Oss
Van Wo 28 Dec 14:00 tot Wo 28 Dec 15:30

Op woensdagmiddag 28 december, in de kerstvakantie, is er om 14.00 uur in het Stadsarchief Oss een gratis workshop kalligrafie voor kinderen. De workshop duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Erfgoed Brabant in het kader van de tentoonstelling ‘Achtergelaten Erfgoed– Heritage Left Behind’. In deze tentoonstelling zijn onder andere foto’s te zien uit Syrië. Kalligrafie is een belangrijke kunstvorm binnen islamitische culturen, zoals Syrië.

Aanmelden
De workshop is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Bij kinderen tot en met 10 jaar moet er een ouder of begeleider meekomen. Deelnemen is gratis, aanmelden is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen.
Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen of binnenlopen tijdens de openingstijden van het Stadsarchief kan ook: Raadhuislaan 10 in Oss, op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 11.00 - 17.00 uur, T 0412 842010.

Wat is kalligrafie?
Deze workshop wordt gegeven door Jan Teuwen, die vanaf de jaren zestig bezig is met beeldende technieken, zoals tekenen, emailleren en kalligraferen. Een mooi geschreven woord of tekst wordt ook wel kalligrafie genoemd. Eigenlijk is kalligraferen gewoon letters mooi schrijven of tekenen. Echte kalligrafen schrijven met speciale pennen en daar is veel oefening voor nodig. Met een penseel schrijven kan ook, maar dat is nog moeilijker. In deze workshop schrijven we met speciale afgeplatte viltstiften, dat is heel wat makkelijker. Ieder oefent vooral de letters van zijn eigen naam (voor- of achternaam of allebei) om na deze workshop met een zelfgeschreven kalligrafie weer naar huis te gaan.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen