Mozaïekworkshop voor kinderen

Mozaïekworkshop voor kinderen
Van Do 27 Okt 14:00 tot Do 27 Okt 16:00
Bij de tentoonstelling 'Achtergelaten Erfgoed' organiseert het Stadsarchief ook een workshop voor kinderen.

Op donderdagmiddag 27 oktober, in de herfstvakantie, is er om 14.00 uur een gratis workshop mozaïek, speciaal voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

In Syrië is veel mozaïek, uit verschillende tijden. Met vierkantjes en driehoeken mozaïeken de kinderen een eigen patroon, geïnspireerd door de patronen van de islamitische mozaïekkunst. Ieder werkstuk wordt anders. De workshop wordt gegeven door Elsbeth Fokker, zij is mozaïekkunstenaar en docent. Voor kinderen tot en met 10 jaar moet er een ouder of begeleider meekomen.


De tentoonstelling ‘Achtergelaten Erfgoed – Heritage Left Behind’ haakt in op een actueel thema: wat betekent het als je moet vluchten uit je land en daarbij je erfgoed moet achterlaten? Erfgoed Brabant stelde rondom dit thema een reizende fototentoonstelling samen met de archeologen Khaled Hiatlih en Rasha Hakki, die Syrië door de oorlog moesten ontvluchten. Het fotomateriaal dat zij hebben verzameld, laat zien hoe Syriërs omgaan met de beschadiging van hun erfgoed door gevechtshandelingen, moedwillige vernietiging en plundering. De Syrische foto’s worden tentoongesteld samen met foto’s en archiefmateriaal uit het Stadsarchief Oss ten tijde van drie oorlogen in Oss door de eeuwen heen. Hiernaast hebben veel mensen gereageerd op de oproep van het Stadsarchief met de vraag ‘Wat neem je mee als je moet vluchten?’. Deze bijdragen zijn in vitrines in de tentoonstelling geplaatst. De tentoonstelling is tot en met 7 januari 2017 te zien in het Stadsarchief Oss en in de entreeruimte van de Bibliotheek Oss.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen