Lezing en opening tentoonstelling Achtergelaten Erfgoed

Lezing en opening tentoonstelling Achtergelaten Erfgoed
Van Do 20 Okt 19:30 tot Do 20 Okt 21:30


Wat betekent het als je moet vluchten uit je land en daarbij je erfgoed moet achterlaten? Wat doet het met je als het erfgoed waar je mee bent opgegroeid, wordt vernietigd door oorlogsgeweld? En wat zou je zelf mee willen nemen als je weg moet gaan? 

'Achtergelaten Erfgoed/heritage left behind' is een reizende fototentoonstelling in samenwerking met Erfgoed Brabant. De tentoonstelling is te bezichtigen van 11 oktober tot en met 7 januari 2017 tijdens openingsuren Stadsarchief Oss. 

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling. 

In Oss wordt hiernaast aandacht besteed aan drie verschillende oorlogen en Oss en de impact daarvan op de Osse samenleving. Ook wordt aan bekende en onbekende Ossenaren gevraagd: wat zou jij meenemen als jij zou moeten vluchten? En wat laat je met veel pijn in het hart achter?

Opening en lezing 
Deze tentoonstelling wordt op donderdag 20 oktober om 19.30 uur officieel geopend met een woordje, een hapje en drankje én met een lezing door de Syrische archeoloog Khaled Hiatlih. Deze lezing is in het Engels. De opening vindt plaats in Syrische stijl.

Kijk hier voor meer informatie over de opening.

Entree is gratis, iedereen is welkom, maar reserveren is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oproep: Wat laat jij achter, wat neem jij mee?
Wij willen graag een bijdrage van de inwoners van de gemeente Oss aan deze tentoonstelling toevoegen.
Wat zou jij doen als jij ineens uit Oss weg zou moeten? Lees meer...

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen