Lezing tentoonstelling in Stadsarchief: het Kasteel van Oss

Lezing tentoonstelling in Stadsarchief: het Kasteel van Oss
Van Do 16 Jun 19:30 tot Do 16 Jun 22:00


In de Bibliotheek Oss en in het Stadsarchief Oss is vanaf 14 juni een nieuwe tentoonstelling te zien: het Kasteel van Oss. Deze archeologische expositie is opgezet door Richard Jansen, archeoloog van de gemeente Oss, tentoonstellingsbureau Echo en de Stichting Archeologie Maasland. De tentoonstelling is te zien tot en met 20 augustus.

Tentoonstelling en lezing
In de tentoonstelling zullen de vondsten van het archeologisch onderzoek van het kasteel voor het eerst te zien zijn. Ook worden vondsten uit de stadsgracht en uit opgravingen van de bijbehorende stadspoorten tentoongesteld. De resten van het kasteel liggen tegenwoordig onder de parkeerplaats op het Burchtplein. De witte stenen in het straatoppervlak van de parkeerplaats geven aan waar de kasteelmuren hebben gestaan. Ook van de stadsgracht, wal en poorten is niets bewaard gebleven. Alleen de ‘punaises’ in het straatoppervlak met de jaartallen 1399 – 1999, geven de loop van de stadsgracht weer.

Lezing
Op donderdagavond 16 juni om 19.30 uur wordt deze tentoonstelling geopend met een kort openingswoord en een interessante lezing. Hierbij geven archeoloog Richard Jansen en Hans Pennings van Stichting Archeologie Maasland een toelichting op het kasteel van Oss, op de opgravingen en op de middeleeuwse stad Oss waar het kasteel deel van uitmaakte. In de pauze is er gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. Entree is gratis, aanmelden wordt aanbevolen. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur aan de balie van het Stadsarchief, via T 0412 842010 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen