KennisMaker: Weg met Stress en Burn-out! WORDT VERZET

KennisMaker: Weg met Stress en Burn-out! WORDT VERZET

Van 29 oktober 2020 20:00 tot 29 oktober 2020 21:30

Bibliotheek Uden

Geplaatst door Larissa van Dommelen

Categorie├źn: Activiteiten

Gezien: 807


In de huidige maatschappij ervaren de meeste mensen dagelijks stress, onder andere door de vele prikkels. Er is altijd geluid, beweging, beelden, een smartphone die om aandacht roept en ga zo maar verder. Ook ervaren we hoge werkdruk, zijn er kinderen die naar school/sport/clubjes/vriendjes moeten, kun je te maken hebben met ziekte. Dit veroorzaakt allemaal dagelijkse stress.

Toch kunnen we aan die veelheid aan prikkels en andere omstandigheden over het algemeen weinig doen. Waar je wel wat aan kunt doen, is hoe je met stress omgaat.

In deze kennismaker vertelt Nienke Klijnsma wat er gebeurt met je lichaam als je stress ervaart, welke signalen jouw lichaam afgeeft en wat het verband is tussen stress en burn-out.

Ook zal zij laten zien en je laten ervaren wat je zelf kunt doen om dagelijkse stress te verminderen en meer balans in je lichaam te krijgen.

KennisMakers
De presentatie is onderdeel van de serie KennisMakers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Met deze serie wil de bibliotheek mensen met elkaar verbinden en het uitwisselen van kennis stimuleren.  

Toegang is gratis, maar we horen graag vooraf of je erbij bent. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in de Bibliotheek.

Deze lezing wordt verzet naar 2021.