Markant en Bibliotheek presenteren: Wim Daniëls

Markant en Bibliotheek presenteren: Wim Daniëls
Van Do 09 Jan 19:00 tot Do 09 Jan 22:00
DO 09|01 | Aanvang voorstelling 20.30 uur | Aanvang inleiding 19.00 uur | Kleine zaal

Dit theaterseizoen gaan Theater Markant en Bibliotheek Uden een prachtige samenwerking met elkaar aan. Bij een aantal geselecteerde voorstellingen krijg je 20% korting met je biebpas en organiseert de Bibliotheek Uden in het theater een inleiding voor alle geïnteresseerden.

Grappig theatercollege
Waar komt onze gesproken en geschreven taal vandaan? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld? En wat is het Nederlands eigenlijk? Wim Daniëls heeft er prachtige theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege de geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke en luchtige manier!

Gratis inleiding door Jos Swanenberg
Jos Swanenberg is hoogleraar Diversiteit in taal en cultuur aan de Universiteit Tilburg en werkt daarnaast als streektaaladviseur bij Erfgoed Brabant. Hij geeft een inleiding over dialect en streektaal. Het laatste deel van zijn lezing gaat hij daarover in gesprek met Wim Daniëls.

Als lid van de Bibliotheek krijg je 20% korting op je kaartje voor deze voorstelling. Tickets zijn verkrijgbaar (op vertoon van je biebpas) bij het informatiepunt van Markant Uden, of via www.markantuden.nl. Gebruik hiervoor de kortingscode BBKRT1920.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen