Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid

Selecteer toegangsbewijzen

Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid
Van Wo 06 Maa 20:00 tot Wo 06 Maa 22:00

Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid
Lezing Bibliotheek Uden

Woensdagavond 6 maart neemt gastdocent drs. Marc Roth de bezoekers aan de lezing 'Noord-Korea: De verbeelde werkelijkheid’  mee naar het meest gesloten land ter wereld.  
De lezing maakt deel uit van het jaarthema Is vrijheid een illusie? van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Spreker

Marc Roth studeerde beleids- en organisatiewetenschappen aan de Tilburg University. Hij is tevens oprichter van Roth Spark Travel, een reisorganisatie die reizen organiseert naar wat ‘onbekendere’ bestemmingen. Zelf heeft hij Noord-Korea meerdere malen bezocht.

Gebaande paden
De plekken, plaatsen en dingen die je in Noord-Korea als reiziger te zien krijgt maken het land trots. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar dat wil niet zeggen dat je in een toneelstuk terechtkomt.  Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? Wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?
In deze lezing geeft Marc een inkijkje in ‘werelds meest gesloten samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’.
De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal.

Documentaires
Op zaterdagmiddag 2 maart worden in de bibliotheek een tweetal documentaires over Noord-Korea getoond.
Deze zijn gratis te bezichtigen vanaf 13.00 uur.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor de lezing zijn in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken te koop én online op www.nobb.nl/kaartverkoop.
Kaarten kosten €5,- voor bibliotheekleden en €7,-voor niet leden.Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen