Expositie “Oss met een knipoog” van kunstenaarscollectief Ravenstein te zien in de Bibliotheek Oss

Expositie “Oss met een knipoog” van kunstenaarscollectief Ravenstein te zien in de Bibliotheek Oss

Van 31 augustus 2020 13:00 tot 26 september 2020 16:00

Bibliotheek Oss

Geplaatst door Hans Willems

Categorieën: Meerdaagse Activiteiten

Gezien: 411


Zeven leden van het kunstenaarscollectief Ravenstein e.o. (KuCoRa) hebben zich laten inspireren door bezienswaardigheden binnen de gemeente Oss. Het tentoongestelde werk heeft op verschillende manieren visuele raakvlakken met Oss. De ene keer met een realistische invalshoek en de andere keer juist figuratief met een knipoog. De werken zijn zeer divers in stijl zoals: realistisch, figuratief en abstract.


Exposanten

De exposanten schilderkunst zijn: Hans Janssen, Ton van Hoeij, Maria Peelen, Nico Ulrich en Wil van Rijn. Exposanten beeldhouwkunst zijn; Gwen Conner en Erika Beerens. Het Kunstenaarscollectief Ravenstein e.o. (KuCoRa) is opgericht in januari 2011.
Het collectief telt 30 leden en heeft haar atelier in de voormalige school Het Hooghuis Ravenstein. De door de leden beoefende vormen van kunst zijn: schilderen, beeldhouwen, boetseren, tekenen en raki. De meeste leden hebben de bekende kunstacademie in Arendonk (België) gevolgd.


De expositie is te zien van maandag 31 augustus tot en met zaterdag 26 september tijdens openingstijden van de Bibliotheek Oss.