Judith Koelemeijer over Het zwijgen van Maria Zachea

Selecteer toegangsbewijzen

Judith Koelemeijer over Het zwijgen van Maria Zachea
Van Wo 18 Nov 20:00 tot Wo 18 Nov 22:15

Op woensdag 18 november is Judith Koelemeijer op uitnodiging van Bibliotheek Oss te gast in cultuurpodium Groene Engel. Haar debuutboek Het Zwijgen van Maria Zachea staat een maand lang centraal in alle Bibliotheken van Nederland. Het thema dit jaar is kleine geschiedenis, grote verhalen.

De schrijver Judith Koelemeijer 
Judith Koelemeijer (1967) schrijft literaire non-fictie en debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea. Hiermee won ze de NS Publieksprijs, het Gouden Ezelsoor en de Zaanse Cultuurprijs. Haar tweede boek Anna Boom (2008) werd ook een bestseller, net als haar autobiografische werk Hemelvaart (2013). Haar boeken worden alom geprezen om de literaire kwaliteit.

Gratis boek cadeau in de Bibliotheek tijdens Nederland Leest
In november gaat heel Nederland met elkaar in gesprek in de bibliotheek over één boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Deze moderne klassieker is voor leden en niet-leden vanaf 1 november gratis op te halen bij de Bibliotheek Oss.

Het boek: Het zwijgen van Maria Zachea
Het zwijgen van Maria Zachea is een moderne klassieker waarin een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis wordt ontvouwd die naadloos aansluit op het thema kleine geschiedenis, grote verhalen. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie.

Het grote verhaal van Koosje de Leeuw
Als extraatje is deze avond een gesprek met Koosje de Leeuw (69). Zij bracht dit jaar het boek Een te grote jas uit waarin ze terugblikt op haar jeugd in Alphen aan de Maas. Het boek gaat over het dorp dat ooit was, over verdwenen gebruiken en rituelen en een leven dat nu nog maar moeilijk voorstelbaar is. Na haar jeugd verhuisde Koosje naar Den Bosch, maar enkele jaren geleden begon ze een veelgelezen blog over haar geboortedorp.

De aanvang van de avond is 20.00 uur. Kaarten zijn 7 euro voor leden van de bibliotheek en 10 euro voor niet-leden online verkrijgbaar en in alle vestigingen van de NOBB.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen