Gaat niet door: Voorpremière Allen tegen Allen

Selecteer toegangsbewijzen

Gaat niet door: Voorpremière Allen tegen Allen
Van Wo 22 Apr 20:00 tot Wo 22 Apr 22:00
Bibliotheek Oss houdt woensdag 22 april om 20.00 uur samen met Groene Engel een speciale voorvertoning van Allen tegen Allen. De documentaire is gemaakt door oud-Ossenaar Luuk Bouwman.

Allen tegen Allen
In Allen tegen Allen wordt de opkomst van nationalistische en extreemrechtse politieke partijen in Nederland onderzocht, in de periode tussen de Eerste Wereldoorlog en de Duitse bezetting. Centraal staat de vraag of het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel was of dat het iets van alle tijden is. De documentaire draait vanaf 30 april in de Nederlandse filmtheaters.

Voorafgaand aan de film is er een interview met Luuk Bouwman (1977). De filmmaker is onder meer bekend van de documentaire Donker Oss, over het roemruchte verleden van de stad. Een gesprek is er ook met fascistendeskundige Willem Huberts (1953). Van zijn hand verscheen eind vorig jaar het boek Er moest iets nieuws komen! over het leven van zes fascisten en nationaal-socialisten uit Nederland.

Kaartverkoop
Kaarten voor de voorvertoning zijn 5 euro voor leden van de bibliotheek en 7 euro voor niet-leden en verkrijgbaar online en bij alle vestigingen van de NOBB.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen