Gaat niet door: Lezing - insekten helpen je in de tuin

Gaat niet door: Lezing - insekten helpen je in de tuin
Van Di 28 Apr 20:00 tot Di 28 Apr 22:00

Op dinsdag 28 april is een lezing over hoe insecten je kunnen helpen in je tuin door de Stadse Boeren in de Bibliotheek Oss.

Wetenschappers slaan al een paar jaar alarm. Het gaat heel slecht met insecten. Zowel het aantal insecten als de verschillende soorten. Verontrustend, want insecten zijn van onschatbare waarde voor de natuur en voedselproductie.

Volgens de wetenschappers is de landbouw de oorzaak. Boeren spuiten gif op hun akkers, om te voorkomen dat insecten vruchten en planten opeten. Door het gif gaan veel insecten dood en is er minder voedsel voor hen. Lijdzaam toezien hoeft niet. Je kunt bijvoorbeeld in de winkel kiezen voor biologische producten. Maar nog dichter bij huis kun je in je eigen huis of balkon aan de slag. Stadse Boeren Marcel Stokenbrook en Ton Oomen geven tips om met minimale ingrepen een tuin of balkon met zoemende bijen, hommels en fladderende vlinders creëren.

De lezing vindt plaats in de Bibliotheek Oss op dinsdag 28 april en begint om 20.00 uur. Gratis toegang, wel vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen