Gaat niet door: ‘Sektemeisje’ Hannelore naar Oss

Selecteer toegangsbewijzen

Gaat niet door: ‘Sektemeisje’ Hannelore naar Oss
Van Di 14 Apr 20:00 tot Di 14 Apr 22:00

In de aula van het Titus Brandsmalyceum in Oss is dinsdag 14 april om 20.00 uur een lezing van ‘sektemeisje’ Hannelore van Otterloo en haar biograaf Frank Krake.

Het gaat om een initiatief van Bibliotheek Oss in samenwerking met Boekhandel Derijks.

Hannelore van Otterloo
Hannelore leefde van haar derde tot zeventiende jaar in een religieuze sekte. Tegen haar zin werd ze daaruit bevrijd, maar later zag ze in dat zij samen met anderen door de leider en zijn volgelingen (ook seksueel) werd misbruikt. Haar onwaarschijnlijke en schrijnende verhaal is opgetekend door Frank Krake in het boek Hannelore dat onlangs verscheen.

Frank Krake
Frank Krake schreef twee jaar geleden het boek De laatste getuige over Wim Aloserij die het concentratiekamp Bergen-Belsen overleefde. De inmiddels overleden Aloserij had als doel het verhaal van de verschrikkingen van de oorlog te blijven vertellen. Hannelore heeft een zelfde missie. Naar schatting zijn er in Nederland meer dan tachtig religieuze sektes actief, met meer dan tienduizend volgelingen.

Kaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar in de bibliotheek en online via de website en zijn 6 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden van de bibliotheek.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen