Amnesty Oss viert jubileum in de Bibliotheek

Amnesty Oss viert jubileum in de Bibliotheek
Van Zo 15 Dec 13:00 tot Zo 15 Dec 16:00
Een Mensenbieb, een schrijfactie, een lezing over struikelstenen en er worden gedichten voorgedragen. Dit allemaal in het kader van het jubileum van de Osse afdeling van Amnesty International en dus in het thema van Mensenrechten. Alle activiteiten zijn tussen 13.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

Mensenbieb
Speciaal voor deze dag is er een Mensenbieb met vijf levende boeken. Het gaat om een vluchteling uit Syrië, een veteraan met PTSS, een transgender, een ex-gevangene en een tweede generatie Turkse Nederlander. Met hen kunnen bezoekers een half uur lang een-op-een in gesprek. Hier aanmelden voor Mensenbieb.

Schrijfactie
In het kader van de internationale Dag van de Mensenrechten op 10 december kunnen onder de noemer Write for Rights weer kaarten en brieven geschreven worden voor activisten en gewetensgevangenen en voor mensen die vastzitten om wie ze zijn of wat ze zeggen. Het gaat deze keer om jongeren die in de gevangenis zitten.

Gedichten
Dichters van het Poëzie Podium Oss (PPO) hebben gedichten geschreven voor de jongeren die in het kader van Write for Rights een kaart of brief gestuurd kunnen worden. Elk uur worden door drie dichters drie gedichten voorgelezen.

Struikelstenen
Van 13.45 tot 14.30 uur is er een lezing van Conny Leijten over de Struikelstenen. Deze stenen liggen voor huizen waaruit joden verdreven en vermoord zijn. In Oss liggen sinds 2011 struikelstenen. In 2014 verscheen er een boek over. Aansluitend aan de lezing is onder leiding van Leijten een wandeling door straten waar struikelstenen liggen.

Joris' Kerstboom
Alle activiteiten worden gehouden rondom Joris’ Kerstboom. Onder deze noemer staat vanaf vrijdag 6 december in de bibliotheek een kerstboom waarin mensen foto's kunnen hangen van een dierbare. De kerstboom is meteen een ontmoetingsplaats voor mensen die hun verhaal kwijt willen.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen