Lezing Alex Brenninkmeijer - NEXT: moreel leiderschap

Selecteer toegangsbewijzen

Lezing Alex Brenninkmeijer - NEXT: moreel leiderschap
Van Zo 03 Nov 14:00 tot Zo 03 Nov 16:00

Op verzoek van Bibliotheek Oss is in de Binnenhof van het Titus Brandsmalyceum Oss zondag 3 november om 14.00 uur een lezing van Alex Brenninkmeijer. Centraal staat zijn begin dit jaar verschenen boek Moreel Leiderschap.

Alex Brenninkmeijer
Moreel leiderschap is gebaseerd op gezag, goede communicatie en afweging van belangen. De tegenhanger daarvan is machtsmisbruik, arrogantie, de feiten naar je hand zetten en 'sterk' leiderschap zoals Trump dat vertoont. In zijn boek doet Brenninkmeijer aan de hand van concrete voorbeelden verslag van zijn zoektocht naar de werking van moreel leiderschap in onder meer democratie, rechtspraak, openbaar bestuur en media. De conclusie is dat morele leiders juist in deze complexe en verwarrende wereld meer dan ooit nodig zijn.

Alex Brenninkmeijer is lid van de Europese Rekenkamer. Daarnaast is hij faculteitshoogleraar institutionele aspecten van de rechtsstaat aan de Universiteit Utrecht. Van 2005 tot 2014 was hij in Nederland de Nationale ombudsman.

Radioprogramma
Op 19 januari 2019 was hij te gast bij Nieuwsweekend van Mieke van der Weij en Peter de Bie.

Artikel
Moreel leiderschap. Het ethos geeft als het erop aankomt de doorslag. (januari 2019)
Homo sapiens, Homo economicus, Homo dignus (augustus 2019)
Delpher en Homo puppy (september 2019)

Kaartverkoop
Een kaartje voor deze lezing is 3 euro en verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken en online verkrijgbaar via kaartverkoop.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen