Cursisten van Atelier Art exposeren schilderijen in de Bibliotheek Oss

Cursisten van Atelier Art exposeren schilderijen in de Bibliotheek Oss
Van Di 27 Aug 10:00 tot Za 28 Sep 16:00
De expositie ‘in de voetsporen van Marc Chagall’ is te zien van dinsdag 27 augustus tot en met zaterdag 28 september 2019 tijdens openingsuren van de Bibliotheek Oss. In de voetsporen van Marc Chagall…

Afgelopen januari zijn de cursisten begonnen met het thema “in de voetsporen van Marc Chagall”. Momenteel staat Chagall weer volop in de belangstelling. In het voorjaar 2020 komt er zelfs een Tv-serie over de schilder Marc Chagall door Jeroen Krabbe.

Alle deelnemers aan deze expositie hebben zich laten inspireren door het werk van Marc Chagall. In eerste instantie waren ze niet zo enthousiast over dit thema, maar door zich te verdiepen in de motivatie van zijn werken en informatie te zoeken in de Bibliotheek, kunstboeken in het Atelier en via internet werd men steeds enthousiaster.

Marc Chagall
Marc Chagall (1887-1985) geboren in Liozna, Wit Rusland als Movsja Zacharovitsj Sjagai. Zijn werk is vrij, liefdevol, ongeremd en impuls bepaald, getuigt van een diepe gelovigheid en innig verbonden met zijn vaderland Wit Rusland. Gaf een humorvolle visie op mens en dier en werkte tot de tweede wereldoorlog aan zijn Bijbelillustraties. Hij was een soort reiziger tussen verschillende werelden en onderscheidde zich vooral van zijn tijdgenoten. Vanaf het begin had hij de charme van een excentriekeling, die vooral binnen de Westerse Cultuur, ruimdenkend was.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen