Talkshow over vrouwen in de politiek

Selecteer toegangsbewijzen

Talkshow over vrouwen in de politiek
Van Wo 02 Okt 20:00 tot Wo 02 Okt 22:30
De Maand van de Geschiedenis wordt ook in Oss gevierd. In het kader van het thema Hij/Zij houdt Bibliotheek Oss op woensdag 2 oktober in het evenementencafé van Groene Engel een talkshow over vrouwen in de politiek. Hoofdgasten zijn journalist Paul van der Steen en burgemeester Wobine Buijs.

Politieke Pluche
Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat vrouwen actief kiesrecht kregen. Oud-Ossenaar Paul van der Steen schreef het boek De ongehoorde helft, over de eerste vrouwen op het politieke pluche. Volgens hem spelen de barricades en vooroordelen waarmee vrouwen te maken kregen ook vandaag de dag nog een rol in het politieke systeem. Burgemeester Wobine Buijs werd begin dit jaar uitgeroepen tot beste lokale bestuurder van Nederland. Met haar is een gesprek over de vrouw in de politiek. Beide gasten worden geïnterviewd door Laura Romanillos van het Brabants Dagblad. Verder is er livemuziek en een column.

Kaartverkoop
De entree is 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle bibliotheken van de NOBB en bij Groene Engel. Op de dag zelf kost een kaartje 7 euro.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen