Expositie 'The meaning of Life?'

Expositie 'The meaning of Life?'
Van Wo 03 Jul 00:00 tot Zo 25 Aug 16:00

Bas Stoltz alias Holydutch exposeert van woensdag 3 juli tot en met zaterdag 25 augustus met 'The meaning of Life?' in de Bibliotheek Oss

‘geloof’ versus ‘evolutietheorie’
De werken van de Osse Holydutch zijn een vrije uitwerking van het thema ‘geloof’ versus ‘evolutietheorie’ van Charles Darwin. Grote levensvragen zoals: wat is het doel van ons bestaan? Waarom zijn we op aarde en waar gaat het in dit leven nu allemaal om, worden beantwoord door een groot aantal verschillende culturen en mensen met ideologische achtergronden. De zoektocht naar de zin van het leven heeft, naar de mening van Bas, op het vlak van filosofie, wetenschap en theologie veel speculaties doen ontstaan door de eeuwen heen.

Scherp randje
Holydutch maakt kunst met een scherp 'randje' en schuurt soms met onze opvattingen. Heiligenbeelden in combinatie met taxidermie (prepareren van dode dieren) en schilderkunst in de meest waanzinnige en uitdagende combinaties.

HolyDutch
In de werken van Holydutch draait het om de liefde alhoewel men aanvankelijk geneigd zal zijn te geloven dat de kunstenaar doet aan heiligschennis en in het algemeen het geloof wil beledigen. Wanneer je echter dieper in de kunst van Holydutch duikt dan ontdek je dat het niet meer is dan een poging van de kunstenaar, zijn strijd met het leven te begrijpen.

Het is zijn wens dat we wellicht ooit allemaal zullen gaan accepteren dat de mensheid niets meer is dan een onderdeel van de natuur net zoals alle andere diersoorten.

Vrij toegankelijk
Van dinsdag 2 juli tot en met zaterdag 25 augustus zijn de kunstwerken van HolyDutch te bekijken tijdens de openingsuren van de stadsbibliotheek Oss.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen