Wat is PSD2 eigenlijk? - Zomerse Ontmoeting

Wat is PSD2 eigenlijk? - Zomerse Ontmoeting
Van Do 08 Aug 14:00 tot Do 08 Aug 16:00


Tijdens de zomermaanden is het stil voor veel mensen; anderen zijn op vakantie en wekelijkse activiteiten van clubs voor jong en oud liggen stil. Bibliotheek Oss organiseert op verschillende momenten interessante bijeenkomsten en oogst daarmee kennis, maar zeker ook gezelligheid.

De laatste Zomerontmoeting vindt plaats op donderdag 8 augustus en vanaf 14.00 uur geeft Nicolas Darlavoix een informatieve presentatie over PSD2; “De Nederlandsche Bank heeft nu een reclame op tv over de PSD2, maar ik had nog zoveel vragen. Ik wilde meer weten. En ik denk anderen ook.”- Petra Verbakel, medewerker Bibliotheek Oss en Schuldhulpmaatje.

Toegang is gratis, wel vooraf aanmelden via dit formulier. Inclusief koffie of thee.

Wat is PSD2 eigenlijk?
Dit jaar is een nieuwe Europese richtlijn ingegaan: de PSD2 (Payment Services Directive) Met PSD2 heeft iedereen het recht om nieuwe partijen toegang te geven tot de betaalrekening. Maar wat houdt dat in? Waarom is de nieuwe wet geschreven? Wat vraagt mijn bank nu eigenlijk van mij? Wat gebeurt er vanaf 14 september 2019? Wie krijgt er toegang tot mijn rekening? Wat gaat er gebeuren met mijn gegevens? Wat moet ik specifiek doen?
Nicolas Darlavoix werkt bij een bedrijf wat de software voor banken ontwikkelt zodat zij compliant aan de wet te zijn. Hiervoor is hij de wet helemaal ingedoken en kan hij de geschiedenis weergeven, het heden en de toekomst Hij vertelt als onafhankelijke partij over de wet en wat het betekent in de praktijk.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen