Next Hope - Lezing

Selecteer toegangsbewijzen

Next Hope - Lezing
Van Do 23 mei 20:30 tot Do 23 mei 22:00

Lezing Joke Hermsen over het werk van Hannah Arendt en Rosa Luxemburg
Op donderdag 23 mei verzorgt Joke Hermsen op uitnodiging van Bibliotheek Oss in de Groene Engel een literair-filosofische lezing over het werk van Hannah Arendt & Rosa Luxemburg.

Naar de kaartverkoop

De liefde voor de wereld
Amor Mundi, de liefde voor de wereld, is een levensfilosofie die zowel door Hannah Arendt als Rosa Luxemburg werd uitgedragen. De wereld kan niet zonder onze aandacht en zorg; we zullen er gezamenlijk een gesprek over moeten voeren.

Rosa Luxemburg en Hannah Arendt
Hoop & verandering is een belangrijk thema in het werk van Rosa Luxemburg en Hannah Arendt. Wat kunnen deze twee vrouwelijke denkers ons vertellen over de problemen waarmee wij worstelen in deze tijd? Hoe dachten zij over vrijheid en democratie?

Bovenal deelden zij een liefde voor de wereld die zich uit in hun diepgaande belangstelling voor maatschappij, kunst en literatuur. Amor Mundi, de liefde voor de wereld als levensfilosofie.

Het tij keren
In februari verscheen Het tij keren : met Rosa Luxemburg en Hannah Arendt van Joke Hermsen. Daarin werpt ze Nieuw Licht op werk en ideeën van deze twee vrouwen die beiden de nadruk leggen op hoop en optimisme; zelfs in donkere en verwarrende tijden.

Joke Hermsen
Joke Hermsen is als filosoof en schrijver bekend van ‘Stil de tijd : pleidooi voor een langzame toekomst’ (2009), ‘Kairos : een nieuwe bevlogenheid’ (2014), ‘Melancholie van de onrust’ (2017) en haar laatste roman ‘Rivieren keren nooit terug’ (2018).

Kaartverkoop
De lezing wordt op donderdag 23 mei 2019 gehouden in cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15, aanvang 20:30 uur.
Entree bedraagt €12,50. Leden van de bibliotheek krijgen in de voorverkoop €2,50 korting. Kaarten zijn online te koop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken

NEXT
De lezing van Joke Hermsen sluit aan bij een reeks lezingen van de samenwerkende Noord Oost Brabantse Bibliotheken over onze Next Society, een wereld waarin veel dingen anders zullen worden. Deze lezing afficheren we onder de noemer Next Hope.

Artikel: Podcast - maar als die betrokkenheid op de wereld verloren gaat dan mondt die uit in barbarij. (maart 2019)

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen