Wordt verzet: Lezing grote dataroof in Groene Engel

Wordt verzet: Lezing grote dataroof in Groene Engel

Van 07 oktober 2020 20:00 tot 07 oktober 2020 22:30

Oss Groene Engel

Geplaatst door Hans Willems

Categorieƫn: Activiteiten

Gezien: 1148


Deze lezing gaat op dit moment niet door. Het wordt verzet naar een ander moment. We houden je op de hoogte via onze website en social media en de webiste en social media van de Groene Engel.

Bibliotheek Oss houdt op woensdag 7 oktober in samenwerking met Global Goals Oss in Groene Engel onder de noemer De grote dataroof een avond over dit onderwerp.

Het is bijna onmogelijk om op het internet controle te houden over je persoonlijke gegevens. Lang niet iedereen snapt wat er met de data gebeurt, maar er is wel veel geld aan te verdienen.

Doel van de avond is mensen bewust maken van privacy op internet. Commerciƫle bedrijven weten veel meer over ons dan we ons kunnen voorstellen. Zij hebben die data van meet af aan verzameld zonder het ons te vragen en zonder dat wij ons er bewust van waren. Twee gasten lichten dit verhaal toe en gaan met het publiek het gesprek aan.

Sprekers
Tijmen Schep is een technologiecriticus die inzicht biedt in hedendaagse vraagstukken rondom Big Data. Hij is onder meer de bedenker van de term klikvrees en mede-oprichter van SETUP, een organisatie die spraakmakende projecten uitvoert die complexe privacy- en datavraagstukken toegankelijk maken voor een breder publiek. Voorbeelden zijn de Nationale Verjaardagskalender, een uit online data bijeen gesprokkelde database van alle Nederlanders, en Proef je Status, een koffiezetapparaat dat je goede of slechte koffie geeft op basis van je postcode.

Julia Janssen is kunstenaar en onderzoeker en gespecialiseerd in de impact van technologie op onze samenleving. Door haar werk laat zij zien waar je eigenlijk mee instemt op het moment dat je aanvinkt dat je akkoord gaat, cookies accepteert en alle voorwaarden hebt gelezen. Na Dutch Design Week en Into the Great Wide Open is ze nu te zien in Oss.


Kaartverkoop is gestopt.


Kijk hier voor meer achtergrond informatie over dit onderwerp.

globalGoalsgDoelstelling 10