lezing: ‘Kinderboeken in de klas – De leerkracht als smaakmaker’

lezing: ‘Kinderboeken in de klas – De leerkracht als smaakmaker’

Van 18 september 2019 16:00 tot 18 september 2019 17:00

Bibliotheek Uden

Geplaatst door Hans Willems

Categorieën: Activiteiten

Gezien: 1666


Waar moet een goed kinderboek aan voldoen? Hoe herken je het? En waarom is het belangrijk om niet alleen aan te bieden wat kinderen uit zichzelf graag lezen? Aan de hand van zijn eigen leesopvoeding, ervaringen op scholen en zijn werk als kinderboekenrecensent van Trouw, maakt Bas Maliepaard zich in deze lezing sterk voor de positie van het goede kinderboek.

Bas Maliepaard
Bas Maliepaard (1982) werkt als freelance journalist, recensent en dagvoorzitter. Hij schrijft o.a. op vaste basis voor dagblad Trouw en publiekstijdschriften als Margriet en Flow over onderwerpen in de hoek van kunst, cultuur, literatuur, media en showbizz. Hij is gespecialiseerd in jeugdliteratuur en interviews met bekende artiesten. Ook presenteert hij maandelijks De Grote Vriendelijke Podcast, over jeugdliteratuur, en werkt hij als tekstschrijver voor o.a. Stichting CPNB en Stichting Lezen. Als dagvoorzitter presenteert hij grote en kleine bijeenkomsten in de culturele sector. Bas Maliepaard studeerde journalistiek en een minor moderne geschiedenis in Utrecht en deed de uitgeversopleiding van de VOB Boek & Media Academie. En eigenlijk het belangrijkste: hij is vader van Max (4) en Ella (1). www.basmaliepaard.nl en www.degrotevriendelijkepodcast.nl

 

Graag vooraf aanmelden
Wilt u deelnemen? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn een beperkt aantal plaatsen en vol = vol.