Kijk! Kunst. *Gaat niet door

Selecteer toegangsbewijzen

Kijk! Kunst. *Gaat niet door
Van Wo 25 Nov 20:00 tot Wo 25 Nov 22:00

Vanwege de huidige Corona-maatregelen gaat deze lezing helaas niet door.

 

Kijk! Kunst in het museum. Mag het ook mooi zijn ? Haarlemse impressionisten en realisten
Haarlem Vleeshal 10 okt - 10 januari

Mag vernieuwende kunst ook gewoon ‘mooi’ zijn? Kunsthistorica Marie Christine Walraven neemt je mee in de rijke Haarlemse schilderkunst van de 20ste eeuw.

Haarlemse schilderkunst van de 20ste eeuw
Revolutie! De 20ste eeuw was op kunstgebied bij uitstek een eeuw van vernieuwing. Er werd in veel richtingen geëxperimenteerd om kunst nieuwe impulsen te geven. Toch had niet iedereen een boodschap aan deze vernieuwingsdrang. Kunstenaars bleven, ondanks kennis van nieuwe opvattingen, richtingen en stijlen en een enkel experiment hier en daar, trouw aan het ‘schone’ realisme en impressionisme van de late 19de eeuw. Dat is prachtig af te lezen uit de rijke Haarlemse schilderkunst van de 20ste eeuw, met figuren als Henri Boot, Coba Ritsema, Kees Verwey, Jacobus van Looy en Jaap Ploos van Amstel. Want kunst mag toch ook ‘gewoon mooi’ zijn?

Kijk! Kunst
Kijk! Kunst. is een nieuwe lezingenreeks van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken over kunst. Bezoek lezingen van kunsthistorica Marie Christine Walraven over de mooiste exposities van musea in Nederland, ga in gesprek met bijzondere kunstenaars of duik in de kunstgeschiedenis. Voor het volledige programma kijk op www.nobb.nl

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen