Lezing Frits Spits over rouwverwerking *UITVERKOCHT*

Selecteer toegangsbewijzen

Lezing Frits Spits over rouwverwerking *UITVERKOCHT*
Van Wo 09 Dec 20:30 tot Wo 09 Dec 21:45

In Groene Engel in Oss is woensdag 9 december Frits Spits te gast. De radiopresentator komt vertellen over zijn laatste boek Alles lijkt zoals het was dat een ode is aan zijn overleden vrouw Greetje. De lezing is een initiatief van Bibliotheek Oss in samenwerking met hospice de Oase en Rouwcafé Oss en wordt twee keer gehouden: om 19.00 en 20.30 uur. Beide momenten zijn uitverkocht.

In Alles lijkt
In Alles lijkt zoals het was koppelt Frits Spits recente Nederlandstalige liedjes aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven samen met Greetje. Op deze manier brengt hij een ontroerende en liefdevolle ode aan haar. Deze liedjes zijn bij elkaar gebracht op twee cd’s die toegevoegd zijn aan het boek.

Frits Spits
Frits Spits werd in 1948 als Frits Ritmeester geboren in Eindhoven. Na zijn studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht werd hij bekend als presentator van het radioprogramma De Avondspits. Op het moment presenteert hij elke zaterdagochtend op NPO Radio 1 het programma De Taalstaat waarin de Nederlandse taal centraal staat.

Bas van Nienes
Als speciale gast is Bas van Nienes aanwezig. Voor zijn band Mensenkinderen heeft hij vaak eeuwenoude gezangen uit het Liedboek der Kerken opnieuw op muziek gezet en er kleine liedjes van gemaakt die veel troost bieden. Klik hier voor het liedje Ik beloof je telkens weer.

De lezing wordt twee keer gehouden: om 19.00 uur en 20.30 uur. Kaarten zijn 7 euro voor leden van de bibliotheek en 10 euro voor niet-leden online verkrijgbaar en in alle vestigingen van de NOBB.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen