Grote verkoop cd-collectie Bibliotheek Oss

Grote verkoop cd-collectie Bibliotheek Oss
Van Za 29 Feb 11:00 tot Za 29 Feb 16:00

Bibliotheek Oss houdt zaterdag 29 februari een grote cd-verkoop. De bibliotheek stopt met het aanschaffen van nieuwe cd’s en wil af van een deel van de collectie. Het gaat om ongeveer 5.000 cd’s die te koop worden aangeboden.

CD - Verkoop
Bibliotheek Oss biedt geen nieuwe cd’s meer aan omdat steeds meer leners hun muziek streamen. Voor Bibliotheek Oss is het een einde van een tijdperk. De eerste cd werd uitgeleend op maandag 29 februari 1988, een dag nadat Yvonne van Gennip haar derde gouden medaille won op de Olympische Spelen in Calgary.  De cd verdwijnt niet helemaal uit de Osse bieb. Een groot deel van de basiscollectie wordt gehandhaafd. Ook kunnen leden gebruik maken van Muziekweb, de grootste muziekbibliotheek van Nederland.

Waarschuwing
Tussen de cd's die verkocht worden zitten GEEN grote, bekende artiesten, groepen e.d. Integendeel, het gros van de titels is van relatief onbekende, niet écht doorgebroken artiesten. Dus geen Beatles, Stones, R.E.M.'s. Ook zit er relatief veel klassieke titels tussen het aanbod.

De magazijnverkoop is van 11.00 tot 16.00 uur. CD’s zijn een euro per stuk. Het gaat niet alleen om popmuziek, maar ook om klassieke muziek. Gedurende de dag wordt een aantal keren een popquiz gehouden. Hiermee zijn gratis cd’s te winnen.

Om een beeld te krijgen van hoe onze omgang met muziekdragers door de jaren heen is veranderd, is een enquête gemaakt. Deze kunt u hier invullen.
De resultaten worden op 29 februari bekendgemaakt.

Artikel: 32 jaar - Hoe onze omgang met muziekdragers door de jaren heen is veranderd. (december 2019)

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen