Write for Rights in de Bibliotheek Uden

Write for Rights in de Bibliotheek Uden
Van Di 10 Dec 11:00 tot Di 10 Dec 20:00
Schrijf mee voor jongeren op 10 december in bibliotheek Uden
Amnesty’s schrijfactie Write for Rights

Op 10 December is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens de Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren. Amnesty International voert actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte. U kunt van 11 uur tot 20 uur terecht in de bibliotheek Uden om één of meerdere brieven te schrijven.

Write for Rights heeft effect
Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran.'
Dit jaar wordt er geschreven voor tien jongeren.

Doe mee met Write for Rights
Op dinsdag 10 december kunt u van 11 uur tot 20 uur terecht in de bibliotheek Uden om één of meerdere brieven te schrijven. De bibliotheek zorgt voor schrijfmateriaal en voorbeeldbrieven.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen