Culturele instuif: Volg het ridderspoor!

Culturele instuif: Volg het ridderspoor!
Van Vr 18 Okt 13:00 tot Vr 18 Okt 17:00

Op vrijdag 18 oktober moet je in het Mondriaanhuis zijn. Theaterspoor,  de Udense bibliotheek en Kunst&Co organiseren weer een Culturele Instuif. Het thema is deze keer: Volg het ridderspoor!

Unieke Zaken komt met de spiksplinternieuwe voorstelling ‘Kigotte’, voor iedereen vanaf 6 jaar. Naast de bieb klappen ze een vrachtwagen uit tot een minitheater met een tribune voor zo’n 30 kinderen en volwassenen. Op een speelvlak van twee bij twee meter voltrekken zich de grootste avonturen, vlak voor de ogen van het publiek…

In een klein Spaans dorpje in de streek La Mancha staat een winkeltje met kasten vol kartonnen helmen, plastic zwaarden, kanten kleedjes, kunststof castagnetten, toeristische molentjes, folkloristische poppetjes en koelkastmagneten. Souvenirs die allemaal iets te maken hebben met de held van het dorp: Don Quichot, een Spaanse ridder uit vervlogen tijden. Op een dag verschijnt er een klant die nog nooit van deze man gehoord heeft. Vol vuur begint de eigenaar te vertellen en trekt daarbij alles uit de kast.

‘Kigotte’ wordt gespeeld om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Kaartjes voor de voorstelling zijn vanaf 16 oktober te verkrijgen aan de servicebalie van de bibliotheek.

En er is die middag nog meer te doen! Volg in het Mondriaanhuis het ridderspoor en kom helemaal in riddersferen. Door de bibliotheek loopt een stoere ridder speurtocht. Je leert de leukste ridders en mooiste ridderboeken kennen. Hoe zou jij zelf heten als je een ridder was? Daarna kun je een monogram ontwerpen van je naam. Dit ontwerp mag je het op het raam in de voorgevel tekenen. Wat voor ridder wil jij zijn? Een stoere? Een behulpzame? Of een ridder die bang is in het donker? Verkleed je maar en ga dan op de foto met een zelf gekozen achtergrond.

Het programma loopt van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang tot de voorstelling en deelname activiteiten is gratis.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen