Reizen proeven: Australië

Selecteer toegangsbewijzen

Reizen proeven: Australië
Van Ma 09 Dec 20:00 tot Ma 09 Dec 22:00

Drie keer in zeventien jaar ging de Eindhovense schrijver en journalist Twan Linders als backpacker ‘down under’. Op maandagavond 9 december vertelt Linders over Australië in de Bibliotheek in Uden.

 

Door welk misverstand kwam de kangoeroe aan zijn naam? En hoe wist een graanboer binnen Australië zijn eigen koninkrijk te stichten? Tijdens de lezing in de bibliotheek van Uden vertelt Linders minder bekende, maar mooie, grappige of bijzondere verhalen over Australië en laat daarbij veel fotomateriaal zien. Hij deelt reistips en leest stukken voor uit zijn boek Endless road – Terug naar Australië, waarin hij verslag deed van zijn drie reizen. Aan bod komen de bijzondere dieren, Aboriginals, Australisch taalgebruik, de bedreiging van het grootste koraalrif ter wereld. Maar ook schetst Linders een beeld van het leven in hostels en de magie van het backpacken: van de kick van parachutespringen tot zijn ervaringen als ‘oude’ backpacker van 43 tussen de jeugd.

De lezing begint om 20.00 uur en duurt twee uur, inclusief pauze. Er zal vanuit het publiek volop gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. De toegang bedraagt € 2,50. Kaarten zijn te koop via de bibliotheek en via de website www.bibliotheekuden.nl.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen