Stijgende water in Tegenlicht Meet Up Oss

Stijgende water in Tegenlicht Meet Up Oss
Van Wo 23 Okt 20:00 tot Wo 23 Okt 22:15
In Bibliotheek Oss is woensdag 23 oktober een nieuwe Tegenlicht Meet Up. Deze keer staat de aflevering Waterlanders centraal. Hoe moeten we omgaan met het stijgende water? Speciale gast is Ernest de Groot, lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en Maas.

Een Tegenlicht Meet Up is steeds gekoppeld aan een aflevering van het programma Tegenlicht van de VPRO. De aflevering Waterlanders gaat over de zeespiegel die stijgt en de bodem die zakt.

Ernest de Groot
De verwachtingen over de stijgende zeespiegel lopen erg uiteen: van dertig centimeter tot een meter in de komende honderd jaar. Hierdoor is het bedenken van mogelijke oplossingen lastig. Ernest de Groot is lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en Maas. De oud-wethouder van de gemeente Uden geeft zijn kijk op de toekomst van ons rivierengebied.

De aanvang van Tegenlicht Meet Up is 20.00 uur. Wie eerst de bewuste aflevering wil zien, kan om 19.00 uur al terecht. De entree is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan via dit formulier van Bibliotheek Oss.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen