Geannueerd: Lezing Stadse Boeren over GreenSand

Geannueerd: Lezing Stadse Boeren over GreenSand
Van Di 02 Jul 20:00 tot Di 02 Jul 21:00

Let op. Deze lezing is geannuleerd

Op dinsdag 2 juli is er een praktische lezing over GreenSand, wondermiddel in tuin en voor het klimaat? door de Stadse Boeren in de Bibliotheek Oss

GreenSand olivijn
Het klimaat is ontwricht, de biodiversiteit en kwaliteit van onze leefomgeving hollen achteruit. We willen zoveel mogelijk CO2 verminderen. GreenSand olivijn voedt de tuin en ruimt CO2 op. De PH waarde gaat omhoog en GreenSand vult geleidelijk magnesium aan. De bodem wordt losser, gezond voor de ontwikkeling van wortels. GreenSand is zuiver olivijn, een veel voorkomende mineraal op aarde. GreenSand voedt de tuin als kalkvervanger. Olivijn zand verweert zoals ijzer verweert in roest. Daarbij ruimt het CO2 op als het in aanraking komt met water. Zo worden kalkoplossingen gemaakt die verzuring tegengaan. Strooi olivijn uit en de natuur gaat aan het werk. Simpel en puur natuurlijk. Oprichter en directeur van GreenSand Eddy Wijnker is te gast en neemt ons mee in zijn verhaal: ‘In 2008 woonde en werkte ik in China en zag — nadat het midden van China op 12 mei getroffen was door een zware, ondiepe aardbeving — groen gekleurde stenen van hellingen afrollen. Nieuwsgierig als ik ben, raapte ik er een paar op. Het bleek olivijn te zijn, een stollingsgesteente’ Voor de aanwezigen bij de lezing deelt Eddy proefzakjes Olivijn uit. (zolang de voorraad strekt)

De lezing vindt plaats op dinsdag 2 juli en begint om 20.00 uur. Gratis toegankelijk, wel vooraf aanmelden via dit formulier.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen