Luistercafé over Elliott Smith *GAAT NIET DOOR*

Luistercafé over Elliott Smith  *GAAT NIET DOOR*
Van Vr 08 Jan 20:30 tot Vr 08 Jan 22:00
In De Noordkade in Veghel is vrijdag 8 januari weer een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staat de Amerikaanse singer-songwriter Elliott Smith. Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Elliott Smith
Elliott Smith bracht in zijn korte carrière vijf solo-albums uit die stuk voor stuk goed werden ontvangen. Zijn liedjes klonken vaak opgewekt, maar gingen meestal over eenzaamheid, alcohol en drugs. Bekendheid bij het grote publiek kreeg Smith in 1998 toen Miss Misery uit de film Good Will Hunting een Oscarnominatie kreeg. Hij won de prijs niet, maar omdat hij het nummer mocht spelen tijdens de uitreiking van de Oscars was zijn naam meteen gevestigd. Keerzijde van de medaille was dat de verlegen en zwaarmoedige Elliott Smith moeilijk met succes om kon gaan. In 2003 maakte hij een eind aan zijn leven. Hij was toen 34 jaar oud.

Djurre de Haan
De muziek op de avond wordt verzorgd door singer-songwriter Djurre de Haan. Onder de naam AWKWARD i heeft hij op het befaamde Excelsior-label drie albums uitgebracht die vol staan met melancholische popliedjes. Speciaal voor deze avond speelt hij nummers van Elliott Smith, waar hij groot fan van is. Een gesprek is er met schrijver en journalist Peter Zantingh die gefascineerd is door het leven en werk van Elliott Smith. Zo luisterde hij in een jaar tijd 885 keer naar een liedje van hem.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. In verband met de corona-maatregelen wel graag vooraf aanmelden via dit formulier of in de bibliotheek. De volgende editie van Luistercafé Noordkade is op vrijdag 5 februari. Centraal staat dan Emmylou Harris.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen