*Gaat niet door* Kijk! Kunst met Kunsthistorica Marie Christine Walraven over Romanovs in de ban van de ridders

*Gaat niet door* Kijk! Kunst met Kunsthistorica Marie Christine Walraven over Romanovs in de ban van de ridders
Van Di 10 Nov 20:00 tot Di 10 Nov 22:00
Kijk! Kunst in het museum. Romanovs in de ban van de ridders
Hermitage Amsterdam 17 okt - 31 dec       *GAAT NIET DOOR*

Beleef de middeleeuwen door de ogen van de Russische tsaren. Kunsthistorica Marie Christine Walraven vertelt een verhaal van ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien.

Romanovs in de ban van de ridders
Vanuit de wereldberoemde middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage presenteert de Hermitage een verrassend verhaal met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. Een fascinatie van velen in negentiende-eeuws Europa, en de tsaren deden volop mee. Tsaar Alexander III wist in 1885 een fameuze kunstcollectie met talloze middeleeuwse objecten op te kopen, vlak voordat die zou worden geveild in Parijs. Voor het eerst komen hoogtepunten uit die collecties naar Nederland. Zoals het fenomenale drieluik Aanbidding der Wijzen van Hugo van der Goes, vele bijzondere kerkschatten, prachtige harnassen en een heuse Tuin der Lusten van een navolger van Jeroen Bosch.

Kijk! Kunst
Kijk! Kunst. is een nieuwe lezingenreeks van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken over kunst. Bezoek lezingen van kunsthistorica Marie Christine Walraven over de mooiste exposities van musea in Nederland, ga in gesprek met bijzondere kunstenaars of duik in de kunstgeschiedenis. Voor het volledige programma kijk op www.nobb.nl

Toegangskaarten zijn online te verkrijgen via kaartverkoop en in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.
De entree is € 8,- (in voorverkoop voor bibliotheekleden € 6,-)   *GAAT NIET DOOR*

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen