Luistercafé Noordkade: de jonge Elvis Presley

Luistercafé Noordkade: de jonge Elvis Presley
Van Vr 06 Maa 20:30 tot Vr 06 Maa 22:30

Deze editie van het Luistercafé Noordkade staat de jonge Elvis Presley centraal. Het Luistercafé wordt gehouden in De Apotheek op de Noordkade in Veghel.

De jonge Elvis
Elvis Presley is zonder twijfel een van de belangrijkste popiconen van de twintigste eeuw. In 1954 nam hij zijn eerste liedjes op in de befaamde Sun Studio in Memphis. Een jaar later stapte hij over naar de grotere platenmaatschappij RCA waarna het succes pas echt begon. In het Luistercafé staan de Sun-periode en de eerste jaren van RCA centraal.

Muziek en gesprek
De muziek op de avond wordt verzorgd door Maarten Teekens uit Dordrecht. Hij speelt de vroege hits van Elvis akoestisch. Het gaat om liedjes als Heartbreak Hotel, Hound Dog, Love me Tender en Return to Sender. Een gesprek is er met Michel van Erp. Hij is voorzitter van de Nederlandse fanclub ElvisMatters, die officieel erkend is door de erven van Elvis Presley.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. De volgende editie is op vrijdag 10 april. Dan staat John Mayer centraal.

Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen