Luistercafé Noordkade: familie Mathijsen

Luistercafé Noordkade: familie Mathijsen
Van Vr 07 Feb 20:30 tot Vr 07 Feb 22:30

Deze editie van het Luistercafé Noordkade staat de muzikale familie Mathijsen uit Schijndel centraal. De 'Groep Mathijsen' is een begrip in Schijndel en omgeving. In de jaren vijftig en zestig timmerde het tien kinderen tellende arbeidersgezin muzikaal flink aan de weg. Piet Mathijsen bijvoorbeeld mocht in 1961 als eerste Brabander voor de Nederlandse Opera in Amsterdam zingen. Een groot aantal nakomelingen is nog steeds actief in de muziek.

De muziek op deze avond wordt verzorgd door leden van de tweede en derde generatie van de familie Mathijsen. Zij spelen en zingen een groot aantal liedjes uit het repertoire van de familie. Er wordt o.a. muziek ten gehore gebracht van Schubert, Radiohead, Pink Floyd en Bach. Een gesprek is er met René den Ouden. Hij is de auteur van de vorig jaar verschenen roman De moederbanden die is gebaseerd op de geschiedenis van de familie Mathijsen.

Artikel: De moederbanden (15 januari 2020)

Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel. De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. De volgende editie is op vrijdag 6 maart. Centraal staat dan de jonge Elvis Presley.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen