Gaat niet door: De tranen van Eros : Moesman, surrealisme en de seksen

Selecteer toegangsbewijzen

Gaat niet door: De tranen van Eros : Moesman, surrealisme en de seksen
Van Di 14 Apr 20:00 tot Di 14 Apr 22:00
Dinsdag 14 april 20.00 uur Bibliotheek Veghel. Lezing met kunsthistorica Marie Christine Walraven over De tranen van Eros : Moesman, surrealisme en de seksen.

Ook in 2020 geeft kunsthistorica Marie Christine Walraven inspirerende kunstlezingen die aansluiten op de actuele exposities in Nederland. Echt een aanrader om u voor te bereiden op een museum bezoek.

De tranen van Eros : Moesman, surrealisme en de seksen
In deze tentoonstelling wordt het werk van de enige officieel erkende Nederlandse surrealist Johannes Moesman (1909-1988) geplaatst in de context van zijn internationale tijdgenoten. Moesman verbeeldde zijn seksuele fantasieën in een tijd dat daar, zéker in Nederland, een groot taboe op rustte. De surrealisten gingen gretig met het thema aan de slag, om zich te bevrijden van het verstikkende conformisme van hun tijd. Bijna 100 jaar na de geboorte van het surrealisme, leven we in het #MeToo-tijdperk met verschuivende machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen. Hoe verbeeldden de surrealisten destijds hun opvattingen over ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’? En hoe kijken wij nu aan tegen hun visies op seksualiteit en gender? Centraal museum Utrecht 15 februari - 24 mei 2020.

Kaartverkoop
Toegangskaarten zijn te koop via kaartverkoop en in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.
De entree is € 7,- (in voorverkoop voor bibliotheekleden € 5,-).

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen