Joris' Kerstboom in Bibliotheek Veghel

Joris' Kerstboom in Bibliotheek Veghel
Van Di 10 Dec 10:00 tot Di 24 Dec 16:00
Warme Kerst in onze bibliotheek met Joris’ Kerstboom

Joris’ Kerstboom staat van 10 t/m 24 december in Bibliotheek Veghel. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte in de boekenboom! Joris’ Kerstboom is een vertaling van het tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt stil te staan bij een bijzonder persoon en hun verhaal te delen.

Joris’ Kerstboom is de plek waar je een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren. Ook in onze bibliotheek is in december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. En dit begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’

Hoe werkt het?
In onze vestiging staat naast Joris’ Kerstboom een tafel met kerstballen. Schrijf een mooie boodschap en/of plak een foto op de kerstbal en hang hem in de boom. Zo zet je jouw dierbare letterlijk in het licht! Tijdens openingstijden is er een bibliotheekmedewerker aanwezig om je te helpen.

Landelijke actie
Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee met deze sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat. Dit jaar kunnen bezoekers ook iemand online in het licht zetten door een persoonlijke e-card te sturen. Joris’ Kerstboom heeft dit jaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur. Alle afleveringen worden uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO2.

* Foto: Stijn Ghijsen en KRO-NCRV

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen