Voedselbos Schijndel

Selecteer toegangsbewijzen

Voedselbos Schijndel
Van Vr 22 Nov 19:30 tot Vr 22 Nov 21:30

Lezing over het Voedselbos in Schijndel

Marc Buiter van Voedselbosbouw Nederland vertelt vrijdag 22 november in Bibliotheek Schijndel over het Voedselbos in Schijndel. Op dit moment is dat in de aanplant fase en wordt dit het grootste voedselbos in Nederland. Deze avond is er ook ruimte om vragen te stellen.

 

Wat is een voedselbos?
In voedselbossen wordt landbouw met natuur gecombineerd voor een duurzame voedselproductie. Het is een biodivers systeem dat ook nog eens voor voedselproductie zorgt. Een voedselbos is een door mensen gecreeëerde plantengemeenschap (planten, bomen en struiken) met een extreem hoog aantal eetbare soorten. De biodiversiteit, (ecologische) veerkracht en productiviteit van een voedselbos zijn hoog. Een voedselbos is volledig zelfvoorzienend én klimaatbestendig.

 

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing kosten € 2,50 en zijn verkrijgbaar in de bibliotheek en via de online kaartverkoop.

 

Nederland Leest
Bibliotheken door het hele land staan in november 2019 in het teken van Jan Wolkers en duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Winterbloei is de hele maand november verkrijgbaar in de bibliotheek waar in het kader van Duurzaamheid tal van activiteiten worden georganiseerd.

 

Bibliotheek Schijndel | Vrijdag 22 november | 19.30 - 21.30 uur

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen