NEXT Society - Daan Roovers, Denker des Vaderlands

Selecteer toegangsbewijzen

NEXT Society - Daan Roovers, Denker des Vaderlands
Van Do 24 Okt 20:00 tot Do 24 Okt 22:00

De Veghelse filosoof en Denker des Vaderlands Daan Roovers spreekt op 24 oktober in de serie NEXT over NEXT Society. Met als uitgangspunt haar boek Wij zijn de politiek geeft ze haar kijk op het publieke debat en hoe een ieder een bijdrage kan leveren aan de samenleving van nu én in de toekomst. Daan Roovers weet als geen ander filosofie voor een breed publiek toegankelijk te maken. Daarmee brengt ze vraagstukken voor het voetlicht die iedereen aangaan.

Denker des Vaderlands
In maart 2019 werd Daan Roovers verkozen tot 'Denker des Vaderlands'. Daan over deze titel: "Ik wil me de komende twee jaar vooral inzetten voor ‘publiek denken’: dat is hardop, gezamenlijk en interactief denken. Dit betekent dat ik niet vóór andere mensen, of namens anderen wil denken, maar samen mét andere mensen. Hoe kunnen we meer betekenis geven aan onze publieke sfeer? Laten we ons niet te veel makkelijk uit elkaar spelen door populisten en trollen? De extreme stemmen eisen veel aandacht op, ten koste van de redelijke en gematigde, terwijl die in de meerderheid zijn. Politiek is te belangrijk om uit te besteden aan politici: wij zijn de politiek. Maar dat betekent ook dat we zelf aan de bak moeten."

NEXT
In de serie NEXT nodigen de Noord Oost Brabantse Bibliotheken wetenschappers, journalisten en filosofen uit om hun kijk te geven op de samenleving en de toekomst. In deze serie gaan we met al deze sprekers op zoek naar het antwoord op de vraag: What's next?

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing van Daan Roovers kosten € 10,-. Leden van de bibliotheek kunnen in de voorverkoop voor € 7,- een kaartje kopen. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek, via de online kaartverkoop en via de app Bibliotheek Wise.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen