Luistercafé Noordkade: Ray Charles

Luistercafé Noordkade: Ray Charles
Van Vr 06 Sep 20:30 tot Vr 06 Sep 22:30

Op 6 september staat jazz en soul uit New Orleans centraal in het Luistercafé Noordkade. Er is speciale aandacht voor Ray Charles.

De blinde pianist Ray Charles (1930-2004) wordt gezien als een van de pioniers van de soulmuziek. Zijn stijl kenmerkt zich door het combineren van soul, jazz, blues en popmuziek. Hits scoorde hij met nummers als Georgia on My Mind en Hit the Road Jack. Hij was vaak in New Orleans te vinden, waar ook legendes als Fats Domino, Dr. John en Jelly Roll Morton actief waren. Ook van deze artiesten is tijdens het Luistercafé muziek te horen.

De muziek op de avond wordt verzorgd door Roel Spanjers. Als studiomuzikant werkt hij veel met Amerikaanse blues- en soulartiesten. Met zijn eigen bands The Sunset Travellers en Birdcatcher bracht hij uit albums uit met eigen werk. Spanjers is daarnaast ook historicus. Tijdens het Luistercafé geeft hij een college over de muzikale en culturele betekenis van muziekstad New Orleans.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. De volgende editie is op vrijdag 4 oktober. Centraal staat dan Johnny Cash.

Het Luistercafé is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen