Festival Het VerhAal

Festival Het VerhAal
Van Zo 18 Aug 10:00 tot Zo 18 Aug 18:00

Zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2019 staat de derde editie van festival Het VerhAal gepland. Tussen de Bibliotheek in Veghel en de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther is een route van zes kilometer vol kunstzinnige en literaire verrassingen voor jong en oud. Volg Het VerhAal op Facebook voor het laatste nieuws.

Zaterdagavond is een feestje op een bijzonder locatie langs de Aa. De nieuwe gemeentedichters van Meierijstad en Bernheze worden die avond bekendgemaakt en daarna bouwt de band KnockOut een feestje.

Optredens zijn er op zondag van o.a. Özcan Akyol, Jules Deelder, Alex Roeka en Björn van der Doelen. Verder zijn er een tangosalon, een zingende professor, foto-exposities en kunst te bewonderen. Speciale aandacht is er voor het thema laaggeletterdheid met o.a. Sofie van den Krommenacker en taalambassadeur Rob Weyers.

Wat kun je verwachten?
- een mooie, groene route langs het water
- schrijvers en dichters die verhalen vertellen op mooie plekken in de natuur
- taal en literatuur
- artiesten die je trakteren op kleine optredens
- kunst en muziek
- hapjes en drankjes langs de route
- en nog veel meer!

Wat kost het?
Helemaal niets! Het VerhAal is een gratis toegankelijk festival. Kom langs en laat je verrassen!

Programma en informatie
Kijk op www.hetverhaal.nu voor het programma en andere informatie of check Het VerhAal op Facebook.

De organisatie is een samenwerking van de Bernhezer Kunstkring, Kunstgroep de Compagnie, de Kilsdonkse Molen en de Bibliotheken Meierijstad en Bernheze.

 

Programma Biebtuin Veghel

11.00-12.00: Carolyt Koops
Sinds 2013 vertelt ze verhalen met haar tjalk: een schip in de vorm van een fietskar waarin ze materialen meeneemt om verhalen te vertellen, voor te lezen en bezoekers verleidt om er een kijkje in te nemen. Of om mee naar verhalen te vissen.
12.30-13.00: Pieke Franssen
De Udense dichter Pieke Franssen is jong en ambitieus en draagt tijdens Het VerhAal voor uit haar ‘Piekfijne rijmpjes’. Kleine, lieve, eerlijke, soms grappige en soms sippe rijmpjes.
14.00-14.45: Cor Swanenberg
De Berlicumse schrijver en verteller Cor Swanenberg is een kenner en liefhebber van het Brabantse dialect. Ongeveer de helft van de door hem gepubliceerde boeken schreef hij in dialect. Tijdens Het VerhAal brengt hij verhalen en gedichten ten gehore.
15.00-15.30: Het VerhAal van de nieuwe gemeentedichter
Zaterdag 17 augustus wordt de nieuwe gemeentedichter van Meierijstad bekendgemaakt. Zondagmiddag is zij/hij te gast in de bibliotheektuin. Zij/hij stelt zich voor, vertelt over de eigen gedichten, leest voor en vertelt over de plannen voor de komende twee jaar als gemeentedichter.

Doorlopend zijn er brieven aan bezoekers te zien, geschreven door taalcursisten van ROC De Leijgraaf. In de Bibliotheek is een expositie van Cindy van Woudenberg te zien.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen