Historisch café over kalverhandel mét presentatie schilderij

Historisch café over kalverhandel mét presentatie schilderij
Van Di 12 Feb 19:00 tot Di 12 Feb 21:00

Bezoek het Historisch Café
De geschiedenis van de Veghelse kalvermarkt: presentatie door Rolf Vonk en daarna de onthulling van het schilderij van Henk van Eerd. U bent welkom in het Oude Raadhuis te Veghel.

Kalverhandel en Kuussen
Heemkundekring Vehchele en bibliotheek Meierijstad nemen u op deze avond mee in de geschiedenis van de kalverhandel, in de vorm van een boeiende presentatie door Rolf Vonk.
We hebben welgeteld één souvenir van de Veghelse kalvermarkt: een foto met twee onnozele kuuskes en handenklappende kooplieden die fotograaf Frans Stender naliet. En dat terwijl de Veghelaren tot op de dag van vandaag als Kuussen door het leven gaan. Alle Veghelaren moeten toch weten hoe dat historisch in elkaar steekt?

Historische bronnen en een olieverfschilderij gepresenteerd
Als navolger van de Romantiek besloot schilder Henk van Eerd de verbeeldingskracht een handje te helpen. Hij onderzocht nauwgezet historische bronnen en werkte maandenlang aan een olieverfschilderij van de kalvermarkt. Op 12 februari presenteert Van Eerd het schilderij in het Historisch Café aan het publiek als sluitstuk van zijn drieluik over Veghel. Hij mag daarbij het boerenbruidspaar Jan en Margriet van der Linden en prins Hannes d’n Derde, heerser van Kuussegat, tot zijn bewonderaars rekenen.

Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom! De toegang is gratis.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen