Mensenbieb Bibliotheek Heesch

Mensenbieb Bibliotheek Heesch
Van Za 28 Sep 10:00 tot Za 28 Sep 13:00

Leen een levend boek
Nieuwsgierig zijn we allemaal, dat zit in onze natuur. Daarom organiseert de Bibliotheek Heesch in samenwerking met Cultureel Centrum De Pas op zaterdag 28 september een Mensenbieb. Hoe voelt het om depressief te zijn? Hoe is het om medische proeven met dieren te doen? Waarom begin je een pelgrimstocht? Het zijn vragen die we wel hebben, maar niet stellen. Terwijl het stellen van die vragen en het aangaan van het gesprek, vaak veel vooroordelen wegneemt.

'Levende boeken' spreken
Bezoekers gaan één-op-één in gesprek met een persoon met een bijzonder verhaal. Uit onze catalogus kies je een levend boek. Ga in gesprek, leer nieuwe werelden kennen en verruim je blik. De deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Bijvoorbeeld een transgender, een vluchteling of iemand met een angststoornis. Het zijn mensen die afwijken van de ‘norm’ en daardoor de kans lopen anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Door met hen te praten, kijk je anders tegen hun situatie aan.

Welke boeken kun je lenen?
Angststoornis
Depressie
Dierproeven
Gevangenisstraf
NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)
Pelgrim zijn
Transgender zijn
Vluchteling-achtergrond

Praktisch
Iedereen kan een levend boek reserveren via de website van de Bibliotheek. Ook mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek kunnen een gesprek aanvragen. De één-op-één gesprekken duren 20 – 30 minuten per gesprek en vinden plaats tussen 10.00 en 13.00 uur. Om 9.50 uur is de opening van de Mensenbieb door Wethouder Van Moorselaar in de Bibliotheek. Deelname is gratis, reserveren wordt aangeraden. Leners van een Levend Boek melden zich 10 minuten voor aanvang in de Bibliotheek Heesch.

Het reserveren van een levend boek kan via https://mensenbieb.nl/reserveren

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen