?


twitter-iconfacebook-iconyoutube-icon

Aanwinsten

Wijsheid in crisistijd

Wijsheid in crisistijd
- Op zoek naar inspiratie en veerkracht in tijden van onzekerheid -

Het zijn onzekere tijden. En dat merken veel mensen, van jong tot oud. De werkloosheid stijgt, de kans op een vaste baan neemt af, een huis kopen wordt steeds moeilijker en het leven wordt duurder. Om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om veerkrachtig te blijven, dat vraagt wijsheid. Veel denkers in het heden en het verleden dachten al na over hoe dat te doen, en de bibliotheekcollectie staat dan ook vol met pareltjes van wijsheid, humor, relativering en levenservaring. En wat is er nu mooier om daarover met elkaar in gesprek te gaan? Dat is het idee achter de reeks bijeenkomsten “Wijsheid in crisistijd” van de bibliotheek in Oss.

10 bijeenkomsten
In deze reeks van 10 bijeenkomsten staat bij elke bijeenkomst een thema centraal: dat kan een thema zijn naar aanleiding van een boek, een film of een documentaire. Deelnemers worden uitdrukkelijk uitgenodigd om zelf een bijdrage te leveren; welke tekst, welk boek, welke film, welke documentaire heeft iemand geraakt of verder geholpen in tijden van crisis? De deelnemers inspireren daarmee elkaar. Het programma ligt dus niet van tevoren vast, maar zal juist gezamenlijk worden gevormd.

Deelname
Iedereen die op een of andere manier geraakt wordt door de crisis kan deelnemen: mensen die binnenkort werkloos worden, recent afgestudeerden die geen baan kunnen vinden, mensen die al langere tijd geen baan hebben, of juist mensen die wel werk hebben maar op een andere manier door de crisis geraakt worden.
De bijeenkomsten vinden vanaf 3 juni één keer per drie weken plaats op maandagmiddag van 15.00-17.00 uur in de bibliotheek in Oss. De groep bestaat uit max. 20 deelnemers, bij voorkeur in de leeftijd van 20-50 jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Geïnteresseerden kunnen voor aanmelding of meer informatie contact opnemen met de bibliotheek Oss of via de website Wijsheid in crisistijd.

Klik hier voor een artikel over de Tien waarden/deugden van Alain de Botton en de relatie met Wijsheid in crisistijd.

 Twitter  Facebook

NIEUW! De Bibliotheek Wise App

Altijd en overal toegang tot de bibliotheek! Gemakkelijk uw boeken verlengen en reserveren met smartphone of tablet. Voor uzelf en uw gezinsleden.

Download de App nu

April: Maand van de Filosofie

Fantasy tekeningen van VmetdeVork

Lezing Operatie Market Garden

door Jos Korsten 12 mei in bibliotheek Heeswijk-Dinther.

lees verder

Oefenen voor een Nieuw Nederland

Een bar in de bibliotheek?Maak kennis met de Mediabar in de bibliotheek Oss

Lees meer

Kinderjury, laat je stem horen!Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Doe dan mee met de Kinderjury! En stem op je favoriete boek.

Lees meer

Jaarthema lezingen voorjaar 2014

Extra lezing en filmpjes van de sprekers van het afgelopen seizoen.

 

Boek van de week

Jillian Cantor
Margie
Utrecht, 2013

Margie Franklin woont in Philadelphia en werkt als secretaresse als in 1959 de film Het Dagboek van Anne Frank in première gaat in Amerika. Ze leidt ogenschijnlijk een rustig bestaan, maar ze lijdt onder een groot geheim dat ze bij zich draagt. In werkelijkheid is ze Margot Frank, de oudere zus van Anne Frank. Ze blijkt niet overleden te zijn, maar zou zijn ontsnapt en geëmigreerd naar Amerika. Ze houdt jarenlang haar ware identeit geheim, maar ook wat er gebeurd is tussen haar en haar zusje tijdens de laatste momenten dat ze samen waren. In het jaar dat haar zusje een icoon wordt, begint Margies leven in Amerika in te storten. Als verleden en heden door elkaar gaan lopen, staat haar toekomst in Amerika op het spel. Tenzij ze zich kan verzoenen met het leven dat ze ooit heeft geleid, de mensen van wie ze hield en de dingen die ze ooit heeft gedaan.

Meer boeken van de week

Gratis online cursussen voor leden

Op je biebpas gratis muziek luisteren

Agenda

Meerdaagse agenda

Agenda

Klik hier om alle meerdaagse activiteiten uit de agenda te bekijken.

Bekijk de volledige meerdaagse agenda

Anders Inloggen

Kies symbool "beeldscherm" om rechtstreeks in te loggen of om alleen de catalogus te raadplegen.

Uitleg alle websiteknoppen
Inlog lukt niet