Aanwinsten

Wijsheid in crisistijd

Wijsheid in crisistijd
- Op zoek naar inspiratie en veerkracht in tijden van onzekerheid -

Het zijn onzekere tijden. En dat merken veel mensen, van jong tot oud. De werkloosheid stijgt, de kans op een vaste baan neemt af, een huis kopen wordt steeds moeilijker en het leven wordt duurder. Om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om veerkrachtig te blijven, dat vraagt wijsheid. Veel denkers in het heden en het verleden dachten al na over hoe dat te doen, en de bibliotheekcollectie staat dan ook vol met pareltjes van wijsheid, humor, relativering en levenservaring. En wat is er nu mooier om daarover met elkaar in gesprek te gaan? Dat is het idee achter de reeks bijeenkomsten “Wijsheid in crisistijd” van de bibliotheek in Oss.

10 bijeenkomsten
In deze reeks van 10 bijeenkomsten staat bij elke bijeenkomst een thema centraal: dat kan een thema zijn naar aanleiding van een boek, een film of een documentaire. Deelnemers worden uitdrukkelijk uitgenodigd om zelf een bijdrage te leveren; welke tekst, welk boek, welke film, welke documentaire heeft iemand geraakt of verder geholpen in tijden van crisis? De deelnemers inspireren daarmee elkaar. Het programma ligt dus niet van tevoren vast, maar zal juist gezamenlijk worden gevormd.

Deelname
Iedereen die op een of andere manier geraakt wordt door de crisis kan deelnemen: mensen die binnenkort werkloos worden, recent afgestudeerden die geen baan kunnen vinden, mensen die al langere tijd geen baan hebben, of juist mensen die wel werk hebben maar op een andere manier door de crisis geraakt worden.
De bijeenkomsten vinden vanaf 3 juni één keer per drie weken plaats op maandagmiddag van 15.00-17.00 uur in de bibliotheek in Oss. De groep bestaat uit max. 20 deelnemers, bij voorkeur in de leeftijd van 20-50 jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Geïnteresseerden kunnen voor aanmelding of meer informatie contact opnemen met de bibliotheek Oss of via de website Wijsheid in crisistijd.

Klik hier voor een artikel over de Tien waarden/deugden van Alain de Botton en de relatie met Wijsheid in crisistijd.

 Twitter  Facebook

21 oktober lezing 70 jaar bevrijding

Kennismakers: Baas in eigen brein door Joke Wolters

Verkiezingsdebat in bibliotheek Oss

Speciale kindermiddag GEO-Oss

Maand van de Geschiedenis

Historicus, publicist Rutger Bregman

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Boek van de week

Michael Pilarczyk
Dansen in de hemel
Amersfoort, 2014

Mischka Kamadev is een romanticus die vooral op zoek is naar passie, roem en rijkdom. Hij heeft veel succes als dj en het geld stroomt binnen. Ook in de liefde lijkt het voorspoedig te gaan. Hij ontmoet zijn grote liefde Lisa, maar de kans om samen oud te worden is klein. Lisa heeft taaislijmziekte en wordt met de jaren steeds zieker. Mischka zoekt afleiding in drank en pillen en begint een affaire met de hartsvriendin van Lisa. Hij belandt in een financieel drama als hij miljoenen verliest op de beurs. En dan komt zijn oude jeugdliefde met een verbijsterende mededeling. Hoe legt hij alles uit aan Liza. Dansen in de hemel is het aangrijpende verhaal van twee mensen die worstelen met liefde en dood in een omgeving van glamour, geld en grootheidswaan.

Meer boeken van de week

Digitale prentenboeken thuis 'lezen'

Log in en bekijk en gebruik 3 weken GRATIS de digitale Bereslimboeken. Voor kinderen van 3-7 jaar.

Naar de digitale prentenboeken