Aanwinsten

Wijsheid in crisistijd

Wijsheid in crisistijd
- Op zoek naar inspiratie en veerkracht in tijden van onzekerheid -

Het zijn onzekere tijden. En dat merken veel mensen, van jong tot oud. De werkloosheid stijgt, de kans op een vaste baan neemt af, een huis kopen wordt steeds moeilijker en het leven wordt duurder. Om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om veerkrachtig te blijven, dat vraagt wijsheid. Veel denkers in het heden en het verleden dachten al na over hoe dat te doen, en de bibliotheekcollectie staat dan ook vol met pareltjes van wijsheid, humor, relativering en levenservaring. En wat is er nu mooier om daarover met elkaar in gesprek te gaan? Dat is het idee achter de reeks bijeenkomsten “Wijsheid in crisistijd” van de bibliotheek in Oss.

10 bijeenkomsten
In deze reeks van 10 bijeenkomsten staat bij elke bijeenkomst een thema centraal: dat kan een thema zijn naar aanleiding van een boek, een film of een documentaire. Deelnemers worden uitdrukkelijk uitgenodigd om zelf een bijdrage te leveren; welke tekst, welk boek, welke film, welke documentaire heeft iemand geraakt of verder geholpen in tijden van crisis? De deelnemers inspireren daarmee elkaar. Het programma ligt dus niet van tevoren vast, maar zal juist gezamenlijk worden gevormd.

Deelname
Iedereen die op een of andere manier geraakt wordt door de crisis kan deelnemen: mensen die binnenkort werkloos worden, recent afgestudeerden die geen baan kunnen vinden, mensen die al langere tijd geen baan hebben, of juist mensen die wel werk hebben maar op een andere manier door de crisis geraakt worden.
De bijeenkomsten vinden vanaf 3 juni één keer per drie weken plaats op maandagmiddag van 15.00-17.00 uur in de bibliotheek in Oss. De groep bestaat uit max. 20 deelnemers, bij voorkeur in de leeftijd van 20-50 jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Geïnteresseerden kunnen voor aanmelding of meer informatie contact opnemen met de bibliotheek Oss of via de website Wijsheid in crisistijd.

Klik hier voor een artikel over de Tien waarden/deugden van Alain de Botton en de relatie met Wijsheid in crisistijd.

 Twitter  Facebook

Operatie 'Market Garden' 70 jaar later

Anna Maria van den Berg vertelt alles over puur eten in de praktijk

Ouder worden zonder het te zijn

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Historicus, publicist Rutger Bregman

Leren lezen? AVI-niveaus? Wat nu??

Kinderboekenweek 2014

Van woensdag 1 t/m zaterdag 11 oktober vindt de jaarlijkse kinderboekenweek plaats.

lees verder

De Bibliotheek Wise App

Vanaf 1 juli is de app 'De bibliotheek' NIET meer te gebruiken. Maar er is een nieuwe app met nog meer mogelijkheden:

de Bibliotheek Wise App. Lees meer

Boek van de week

Derwent Christmas
De stilte voor Julia
Breda, 2014

Aaron , leraar, herstelt moeizaam van een burn-out. Na een ongeluk verliest hij zijn dochtertje Julia, enkele maanden later pleegt zijn vrouw zelfmoord. Hij weet wie schuld heeft aan de dood van zijn dochtertje en vrouw en zint op wraak. Na de begrafenis van zijn vrouw rijdt hij niet achter de lijkwagen mee, maar neemt de eerste afslag die hij tegenkomt. Hij neemt zijn intrek in een verlaten huisje in een vakantiepark. Daar smeedt hij plannen om de zoon van de rector van zijn school, die hij verantwoordelijk houdt voor het ongeluk van Julia, te vermoorden. Hij probeert tevergeefs een wapen te kopen, en neemt zijn toevlucht tot een honkbalknuppel. Dit verhaal laat zien dat iedereen een duistere kant heeft.

Meer boeken van de week

Digitale prentenboeken thuis 'lezen'

Log in en bekijk en gebruik 3 weken GRATIS de digitale Bereslimboeken. Voor kinderen van 3-7 jaar.

Naar de digitale prentenboeken

Kies het Leesclubboek van het Jaar