Aanwinsten

Wijsheid in crisistijd

Wijsheid in crisistijd
- Op zoek naar inspiratie en veerkracht in tijden van onzekerheid -

Het zijn onzekere tijden. En dat merken veel mensen, van jong tot oud. De werkloosheid stijgt, de kans op een vaste baan neemt af, een huis kopen wordt steeds moeilijker en het leven wordt duurder. Om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om veerkrachtig te blijven, dat vraagt wijsheid. Veel denkers in het heden en het verleden dachten al na over hoe dat te doen, en de bibliotheekcollectie staat dan ook vol met pareltjes van wijsheid, humor, relativering en levenservaring. En wat is er nu mooier om daarover met elkaar in gesprek te gaan? Dat is het idee achter de reeks bijeenkomsten “Wijsheid in crisistijd” van de bibliotheek in Oss.

10 bijeenkomsten
In deze reeks van 10 bijeenkomsten staat bij elke bijeenkomst een thema centraal: dat kan een thema zijn naar aanleiding van een boek, een film of een documentaire. Deelnemers worden uitdrukkelijk uitgenodigd om zelf een bijdrage te leveren; welke tekst, welk boek, welke film, welke documentaire heeft iemand geraakt of verder geholpen in tijden van crisis? De deelnemers inspireren daarmee elkaar. Het programma ligt dus niet van tevoren vast, maar zal juist gezamenlijk worden gevormd.

Deelname
Iedereen die op een of andere manier geraakt wordt door de crisis kan deelnemen: mensen die binnenkort werkloos worden, recent afgestudeerden die geen baan kunnen vinden, mensen die al langere tijd geen baan hebben, of juist mensen die wel werk hebben maar op een andere manier door de crisis geraakt worden.
De bijeenkomsten vinden vanaf 3 juni één keer per drie weken plaats op maandagmiddag van 15.00-17.00 uur in de bibliotheek in Oss. De groep bestaat uit max. 20 deelnemers, bij voorkeur in de leeftijd van 20-50 jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Geïnteresseerden kunnen voor aanmelding of meer informatie contact opnemen met de bibliotheek Oss of via de website Wijsheid in crisistijd.

Klik hier voor een artikel over de Tien waarden/deugden van Alain de Botton en de relatie met Wijsheid in crisistijd.

 Twitter  Facebook

Zomerse Ontmoetingen in de Bieb

Zomerlezen met de Vakantiebieb

Digitale zomercursussen Oss

Met korting naar Zandsculpturenfestival

Boek van de week

Pep Bras
Het meisje dat poppen liet spreken
Amsterdam, 2015

Joan Bras overleeft als enige de schipbreuk van een Spaanse oceaanstomer voor de Braziliaanse kust. Tussen hem en zijn redster, de mooie Catharina, bloeit een grote liefde op. Ze krijgen een dochtertje Sión, maar Catharina overlijdt als Sión vier is. Sión blijkt buiksprekerstalenten te hebben die ze spelenderwijs met haar poppen oefent. Enige jaren later hertrouwt Joan met de Franse Isabelle en gaat met haar en Sión naar Parijs. In het Parijs van de jaren twintig, ontwikkelt Sión haar buiksprekerstalenten verder, treedt met succes op en wordt verliefd, met dramatische gevolgen. De auteur werd voor dit verhaal geïnspireerd door het leven van zijn overgrootvader.

Meer boeken van de week