Aanwinsten

Wijsheid in crisistijd

Wijsheid in crisistijd
- Op zoek naar inspiratie en veerkracht in tijden van onzekerheid -

Het zijn onzekere tijden. En dat merken veel mensen, van jong tot oud. De werkloosheid stijgt, de kans op een vaste baan neemt af, een huis kopen wordt steeds moeilijker en het leven wordt duurder. Om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om veerkrachtig te blijven, dat vraagt wijsheid. Veel denkers in het heden en het verleden dachten al na over hoe dat te doen, en de bibliotheekcollectie staat dan ook vol met pareltjes van wijsheid, humor, relativering en levenservaring. En wat is er nu mooier om daarover met elkaar in gesprek te gaan? Dat is het idee achter de reeks bijeenkomsten “Wijsheid in crisistijd” van de bibliotheek in Oss.

10 bijeenkomsten
In deze reeks van 10 bijeenkomsten staat bij elke bijeenkomst een thema centraal: dat kan een thema zijn naar aanleiding van een boek, een film of een documentaire. Deelnemers worden uitdrukkelijk uitgenodigd om zelf een bijdrage te leveren; welke tekst, welk boek, welke film, welke documentaire heeft iemand geraakt of verder geholpen in tijden van crisis? De deelnemers inspireren daarmee elkaar. Het programma ligt dus niet van tevoren vast, maar zal juist gezamenlijk worden gevormd.

Deelname
Iedereen die op een of andere manier geraakt wordt door de crisis kan deelnemen: mensen die binnenkort werkloos worden, recent afgestudeerden die geen baan kunnen vinden, mensen die al langere tijd geen baan hebben, of juist mensen die wel werk hebben maar op een andere manier door de crisis geraakt worden.
De bijeenkomsten vinden vanaf 3 juni één keer per drie weken plaats op maandagmiddag van 15.00-17.00 uur in de bibliotheek in Oss. De groep bestaat uit max. 20 deelnemers, bij voorkeur in de leeftijd van 20-50 jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Geïnteresseerden kunnen voor aanmelding of meer informatie contact opnemen met de bibliotheek Oss of via de website Wijsheid in crisistijd.

Klik hier voor een artikel over de Tien waarden/deugden van Alain de Botton en de relatie met Wijsheid in crisistijd.

 Twitter  Facebook

Werk en Inspiratie - voor werkzoekenden

Lezing door Jan Jonker

Overzichtstentoonstelling 10 jaar SOC

3 lezingen over Santiago de Compostela

Kinderjury, laat je stem horen!Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Doe dan mee met de Kinderjury! En stem op je favoriete boek.

Lees meer

Nieuw: VerhalenBieb-app

Korte verhalen die u overal kunt lezen, voor leden en niet-leden. Zo maakt u van uw wachtmoment een leesmoment

Lees meer

Zondagopenstelling

Boek van de week

William Trevor
Het verhaal van Lucy Gault
Amsterdam, 2014

Het verhaal van Lucy Gault begint in 1921 op het roerige Ierse platteland. Haar vader verwondt een nationalist die zijn huis in brand wil steken. Hij besluit het landgoed waar de Gaults al generaties lang wonen te verlaten, evenals veel andere grootgrondbezitters doen. De 9-jarige Lucy wil niet mee. Ze verdwijnt. Men vindt haar jurk op het strand en men denkt dat ze verdronken is. Haar ouders vertrekken dan naar Italië. Lucy wordt gevonden en groeit in eenzaamheid op. Als haar vader in 1949 na de dood van zijn vrouw weer thuiskomt, is het in feite te laat. In deze roman beschrijft Trevor zeer indringend hoe Lucy door de gebeurtenissen ongelukkig wordt en hij maakt haar eenzaamheid voelbaar.

Meer boeken van de week